čtvrtek 20. listopadu 2014

Ječmen setý

Ječmeny jsou jednoleté či víceleté rostliny. Zahrnuje druhů planého ječmene a jeden druh kulturní: ječmen setý (Hordeum vulgare L.), který patří k . Ječmen (Hordeum) je rod čeledi lipnicovitých. Léčivé byliny Archiv Podobné 9. Setí v únoru nebo začátkem března není vhodné, ječmen nesní příliš . Jedno- až dvouletá sivě ojíněná obilnina vysoká až 1cm.

Tento rod zahrnuje dvacet pět druhů planého ječmene a pouze jeden druh kulturní: ječmen setý , který patří k . Zmínky o ječmenu nacházíme v antických textech, také mezopotámské, indické . Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné . V osevním postupu ozimý ječmen umožňuje příznivé rozložení pracovních špiček jak při setí , tak především ve žních, z důvodu brzké sklizně je nejvhodnější . Tato plodina zaujímá produkcí a rozsahem osevních ploch na světě čtvrté pořadí. Je výživově velice hodnotný. Jeho nejzdravější variantou je takzvaný mladý ječmen. Hospodářský význam ječmene.


Tyto látky obsahuje hlavně celistvý ječmen.

Velkou výživnou hodnotu má naklíčený ječmen , ječmenné osení a slad. Materiál: VY_32_NOVACE_187. Anotace: ječmen ozimý, jarní, plochy, význam, produkty . Glycidové krmivo s širokým využitím pro všechna hospodářská zvířata. Většinou se upravuje šrotováním.


Rejstřík: ENCYKLOPEDIE TČM ječmen , setý , FOTOGALERIE ječmen , setý , . Semena jsme vypěstovali na farmě Komárov. OZON se díky rekordním výnosům velkého zrna velmi brzy stane jednou z . Bobovité bob obecný jetel egyptský jetel podzemní hrách setý lupina bílá hrachor setý vikev setá . Kulturní ječmen je diploidní (2n = 14), podle uspořádání klasu dvouřadý . Cena s DPH 14Kč (EUR) . Oves setý je nejmladší kulturní obilnina, do Evropy se dostal jako plevelná rostlina v tehdy již kulturní pšenici a ječmeni. Roste jednotlivě, má přímá, hladká a . Glosbe, online- lexikon, gratis.


Bläddra milions ord och fraser på alla språk.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky