pondělí 17. listopadu 2014

Letní řez třešní

Kondici stromu můžeme zlepšit, ale i zhoršit, řezem. Třešně nemají řez moc rády. Když se udělá v nevhodnou dobu, rány se budou hůře hojit a . Tvarujeme je proto jen v nejnutnější míře, kdy odstraňujeme konkurenční výhony, . U třešní , višní, meruněk a raných slivoní děláme letní řez co nejdříve po sklizni.


Není nebezpečí, že by stromy po něm trpěly klejotokem.

Jakmile strom vyžene pupeny. Pak je i hojení řezných ran rychlejší, jak je celkově strom . Konec července nebo srpen jsou optimálním obdobím pro řez třešní , višní, meruněk, broskví, mirabelek, raných slivoní a dalších peckovin, které . Ve třetím pokračování o řezu peckovin vám doporučíme, jak postupovat při řezu třešně a višně. U peckovin se musíme zaměřit na tyto zásahy . Mnozí zahrádkáři si nevědí rady s řezem slivoní, třešní , broskvoní a. Před sklizní většího množství měkkého ovoce - třešní a višní, . V tomto videu najdete odpovědi jak na řez letních peckovin.

Výchovný řez višní trvá déle než u třešní , zpravidla asi roky. Libi se mi napad letniho rezu , kdy se plody sklidi uz na zemi. Ale jsem v tom uplny lajk, a dva zahradniky, ktere jsme pozvali, rekli ze u tresne se rez provadi az . Jak na letní řez u jabloní.


Během vegetace můžeme odstranit konkurenční výhony letním řezem. Letní řez k úpravě koruny stromů. Podle ročního období ( letní , zimní). Peckoviny - třešně , višně, meruňky, slivoně, ryngle, broskvoně. Višně mají sklon k vytváření přehoustlých převislých korun.


S tím je spojené jejich předčasné . Při sklizni třešní v létě nezapomínejte na provedení letního řezu , kterým se strom zmladí a odstraní případné suché větve. Nikoli při každé sklizni, ale jednou za tři roky lze provádět řez třešní při sklizni. Je to nakonec praktické i kvůli samotné sklizni – zařezáváme . Ty se mají stříhat jen tehdy,.


Záleží samozřejmě na klimatických podmínkách, ale řez musíte. Barevné vlasy jsou letní hit: Obarvěte si je sama doma! Kdy provést řez u jednotlivých druhů?


Višně jsou méně náročné na stanoviště než třešně.

Velmi důležité je nezapomínat na letní řez , jímž odstraňujeme silně rostoucí výhony a . O sázení a řezu - Zahnův postupný řez - Roubování. Pravidelným hlubokým letním řezem. U některých peckovin, zejména třešní , višní a slivoní dochází k tomu, že kosterní.


Aby vznikl nádherný tvar, vybereme silné větve do strany a vždy je zkracujeme do jedné roviny. Jako doplněk lze k řezu jarnímu přidat řez letní , kdy je-li nový obrost příliš hustý .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky