pátek 28. listopadu 2014

Zákaz koupání

Voda vhodná ke koupání: nezávadná voda s nízkou pravděpodobností vzniku zdravotních. Voda nebezpečná ke koupání - zákaz koupání : voda neodpovídá . Aktuální informace ke dni 4. Podle hygieniků je stav vody na nejhorším. Pražská hygienická stanice totiž vydala zákaz koupání.

Oproti poslednímu měření se tam kvalita vody zhoršila ze stupně na tedy na . Lidé by měli být už nyní při koupání ve volné přírodě obezřetní. Na pěti je vyhlášen zákaz koupání. Dubrovníku vydaly zákaz koupání v moři v okolí města.


Vodu totiž kontaminovaly fekálie. Zdroj znečištění zatím není znám. V těchto dnech si odsud ale turisté neodnesou právě příjemné zážitky.

Tamní úřady totiž musely vydat zákaz koupání v moři v okolí města. Voda v Šeberáku je problematická dlouhodobě, loni v rybníce platil zákaz koupání prakticky po celou letní sezonu. Problémy se sinicemi má i . Pobřeží totiž znečistily uniklé fekálie.


Praha - Voda ve většině přírodních koupališť je čistá a vhodná ke koupání. Při letošním rychlém nástupu veder se už ale místy objevují v . Magistrát hlavního města Prahy na svých stránkách uvádí, že Hygienická stanice hl. Prahy kvůli sinicím zakázala koupání v koupališti . Přesto hygienici už vyhlásili na některých místech zákaz , několik dalších míst pak ke koupání nedoporučují a lidé by se poté, co vylezou z vody, . V letošním roce je již od začátku sezóny kvůli vysokým teplotám a nedostatku dešťových srážek kvalita vody v rybníku Sykovci velmi špatná.


Dubrovnik zakázaly koupání v moři a pobyt na pláži. Důvodem je znečištění moře fekáliemi. Vzhledem k akutnímu poškození zdraví přetrvává zákaz koupání. Teplota vody 20°C, průhlednost 50m, žádný vodní květ, bez . Přesto se již vyskytly první lokality, ve kterých je vyhlášen zákaz koupání , jako je například rybník Sykovec na Žďársku a Rosnička na Svitavsku.


Pražští hygienici vyhlašují zákaz koupání na přírodním koupališti Hostivař.

V počátku léta bohužel nemáme dobrou zprávu pro ty, kdo se rádi osvěží v rybníku Rosnička. Zákaz koupání v rybníku Rosnička.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky