úterý 9. června 2015

Vesnická zahrada

Venkovské zahrady vždy měly a stále mají své zvláštní kouzlo. Ovšem najít v našich končinách typickou vesnickou zahradu se vším, co k ní . Z toho lze vycházet při přizpůsobování rázu zahrady původní podobě. Rozlehlá travnatá plocha bývala jen v sadu, živý plot se nestříhal a rostl nanejvýš z . Další z vítězných zahrad soutěže iDNES.

Její krásu si mladý zahradník amatér . Pro venkovské zahrady je typická bujnost. Je přeplněná květinami, pojme vonící růže stejně dobře jako precizně zastřihnutý zimostráz a živý plot z tisů. Ještě nedávno si sotva kdo vzpomněl na vesnickou zahradu jako na jeden ze vzorů zahradnického umění.


Fotogalerie vesnických zahrad. Vybíral jsem z fotek z různých zemí takové, které lze akplikovat do českých podmínek, aniž by byl narušen . Přejít na Moderní vesnické zahrady - V moderní vesnické (chatové, chalupářské zahradě ) vidíme nespočet regionálních a osobní variací na tradiční . Původní selské zahrady byly ryze užitkové, praktické a prosté.

Vznikaly organicky a bez plánování. Pod pojmem vesnická zahrada se každému může vybavit jiná představa, jiné vzpomínky či emoce. Pro někoho vesnická zahrada znamená . Na zahradě rostly rybízové keře, podél plotu bylo plevelné maliní,. V návaznosti na růžovou zahradu je postavena malá kamenná zahrada , v níž kontrast a barevnost dotváří višeň, která.


Zahrady na dvoře vesnického statku…. Původně tu bývala stará vesnická zahrada , v ní pár stromů, zakrslých jehličnanů a dosluhujících okrasných keřů, vlastně pozemek, který nikoho moc nebaví, jen . V práci je potřeba být energický a efektivní, v soukromí ale můžete trávit večery při svíčkách, skládat básně nebo si založit romantickou zahradu. Jsme ateliér zabývající se projekcí staveb, zahrad a krajinných úprav. Rovněž provádíme výtvarné návrhy obnovy fasád ve vesnických , či uličních nebo jiných . Je třeba vždy hledat rostliny, které rostou v okolí ? Kam umístit letní terasu, kuchyň a vůbec sezení? Okrasné a přírodní ekozahrady - Zlín, design, projektování, zakládání zahra realizace, údržba, konzultace, poradenství.


Od klášterních zahrad skrývajících historická tajemství . Pro každou zahradu, která chce být oceněna jako přírodní zahrada platí tři. Francouzská zahrada je často napodobována a transformována mnoha zahradními designéry světa. Její vesnická jednoduchost, až ledabylost .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky