středa 16. září 2015

Velikost pergoly

Před samotnou stavbou pergoly je třeba vyřešit plánování celé stavby. Velikost jsme volili tak, aby se pod pergolu vešlo pohodlně šest lidí a sluneční kolektory na její střechu. Uvažujete o stavbě zahradní pergoly ? Promýšlíte její umístění, velikost , vzhled?


Troufnete si vybudovat zahradní stavbu svépomocí?

O pergole a jejím významu toho již bylo napsáno dost. Proč se k ní vracíme znovu? Základní prvky dřevěné pergoly tvoří sloupky, podélné trámy a příčné krokve. Text: Nahrát foto: Velikost souboru je omezena na 5kB.


Je pro pergoly potřeba stavební povolení? Jaké dodržet konstrukční zásady, aby vám při stavbě pergola nespadla? Jakými pravidly se při rozhodování o tvaru, velikosti , charakteru a umístění pergol či krytých koutků k posezení řídit?

Nejdříve se ujistěte, jaké možnosti vám dává . Zdravim, chystam se postavit pergolu o rozmerech cca 330x370cm, vyska. Ptam se, jestli na tuto velikost postaci hranoly 10x10cm, ktere samozrejme jeste. Důkladně si promyslíme velikost plochy pergoly.


Pro šest osob sedících na židlích u stolu se doporučuje minimální plocha stolní desky 150x80 . Velikost polí mříže zvolíte podle toho, jestli chcete jen vytvořit pohledovou stěnu, nebo necháte pergolu obrůst popínavými rostlinami. Naše zahradní pergoly jsou oblíbeným místem pro chvíle odpočinku, pro posezení s rodinou či přáteli, plní též dekorativní funkci a často slouží jako opora pro . Z toho co jsme zjišťovali a při velikosti vaší pergoly mi cena nepřijde nijak přehnaná. Dělali jsme pergolu , resp. Pro svou nenáročnost zvládne postavit pergolu opravdu každý svépomocí a většinou.


Rozměry jednotlivých prvků volíme podle zamýšlené velikosti pergoly a . Jak si postavit pergolu pergola , pergoly , dřevěné, zahradní,. Jsou ideálním místem pro odpočinek nebo posezení s přáteli. Začal jsem tedy přeměřovat rozměry, možnosti napojeni na malý přístřešek a celkovou velikost.


Za pár večerů jsem navrhl jak by měla pergola. Pergoly se stahovací střechou jsou stále oblíbenější zastínění terasy.

Velikost pergol je téměř neomezená – lze je totiž skládat dohromady. Vzhled a velikost pergoly si můžete sami přizpůsobit podle dispozic svého pozemku. Lze si tak pořídit pergolu malou nebo velkou, jednoduchou nebo složenou, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky