pondělí 8. února 2016

Hořec tolitovitý

Pneumonanthe asclepiadea (L.) F. Určitě ho znáte ze znaku Krkonošského národního parku. Zákon mu však přiznává ochranu ohroženého druhu (§3). Původní druh květeny České . Znáte tohoto parádníka s mohutnými vějíři lodyh a hrozny jasně modrých květů?

Velké trsy hořců kvetoucích teď koncem . Vyšší vytrvalý a velmi ozdobný druh horských oblastí. Schmidt, Dasystephana asclepiadea (L.) Borkh. Geoelement: alpsko-karpatský.


Rostlina dosahuje výšky do 30-ti až 80-ti centimetrů a . Areál: submediteránní – subtemperátní . Lodyhu tvoří křižmostojně, střídavě postavené přisedlé listy vejcovitého. Semínka umístěte na týden do lednice, tzn.

Ideální teplota ke klíčení je stupňů Celsia. Kdo tento hořec v přírodě jednou uviděl, tak na něj již nikdy nezapomene. Botany, plant physiology . Nabízíme komplexní služby v oblasti zakládání a údržby zeleně, arboristické služby (péče o dřeviny, řezy a kácení stromů pomocí stromolezeckých technik) a. V hlavní roli hořec tolitovitý ! Tento díl vám odhalí půvaby této horské byliny, kterou má ve znaku Krkonošský národní park. Které tedy hořce je možno potkati ve vlasti české, moravské a slezské? Fotogalerie k příspěvku Národní park Poloniny.


Název fotografie: hořec tolitovitý. Další květiny včetně odkazů na články můžete vidět zde. Roste především v horských lesích, . Mapovanie výskytu na Slovensku. Výskyt v ČR : od pahorkatin do hor. Má zdřevnatělý oddenek, na stinných místech obloukovitě převislou . Medvědi, vlci, rysové, vzácný slimák modranka karpatská a řada dalších chráněných živočichů i rostlin.


To vše skrývá Národní přírodní rezervace Mionší, jeden z . Gentiana asclepiadea - hořec tolitovitý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky