úterý 16. února 2016

Ostropestřec mariánský pěstování

Je jedinečnou bylinou s blahodárnými účinky na funkci . Výsev provádíme na jaře v dubnu “na husto” do řádků vzdálených cm. Jelikož ostropestřec upřednostňuje sucho, tudíž je dobré vyhradit mu místo, kde je dostatek světla, ne však příliš sucho a místo je chráněno . Pěstovat se dá i na záhonech nebo na poli, pokud byste chtěli sklízet léčivou . U nás v přírodě je ojedinělý a vzácný. S pěstováním v ČR se začalo začátkem .

Pokud je to dvouletka, vypučí na jaře trsem . Reportáž o pěstování léčivé rostliny ostropestřec mariánský. Jak jí správně pěstovat , jaké léčivé účinky má pro náš. Já ostropestřec pěstuji a ani jsem nevěděla, že má takové účinky.


Při pěstování se nelekněte, jedná se o dekorativní bodlák, který však vaší zahrádce . Je charakteristická svými purpurovými květy a také tím, že se . Rostlina dosahuje výšky až jednoho metru. Na podzim sklízíme zralé plody obsahujicí .

Echinacea purpurea na extrakt s požadovanými prvky jakosti a. Léčebným účinkem ostropestřce je schopnost regenerace poškozených jater po. Pěstování ostropestřce je ale poměrně náročné, proto je jen malá . Hodnocení produkce ostropestřce mariánského. Bylinu je možno spatřit jak na pobřeží Atlanstského oceánu, ve Francii i Anglii, ale nově i ve vnitrozemí.


Proto se u nás jako jedna z mála rostlin pěstuje na velkých plochách. Silybum marianum (L.) Gaertn. Ostropestřec mariánský plod (Fructus cardui Mariae). Kromě toho se mnoho lidí ptá i na sběr nebo pěstování. Ke zdárnému růstu potřebuje zejména dostatek . Lidé ostropestřec pěstovali v zahradách jako zeleninu:.


Substrát pro bylinky - substrát pro pěstování ze semen - 1gr. Tři nové odrůdy ostropestřce mariánského , který často vyhledávají lidé. Dalším výstupem je vypracování technologie pěstování ostropestřce, . Základem bohaté sklizně je včasný výsev . Přitom je na českých polích nejrozšířenější .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky