čtvrtek 23. října 2014

Jak často zalévat muškáty

Pelargónie patří k nejoblíbenějším květinám. Jsou nádherné, poměrně nenáročné, odolné vůči různým chorobám a škůdcům. U muškátů při zalévání nadzvedejte listy, kapky vody na nich nechávají.


Hnojení se v tomto období doporučuje provádět velmi často , klidně i . Vypěstovat si vlastní muškáty není nikterak složité – pelargonie, lidově nazývané muškáty ,. Zalévejte ráno nebo navečer, a to přímo ke kořenům, ne na list!

Existují muškáty , které mají rády sušší zeminu, a stále vlhký substrát jim škodí. To, jak často se zalévají tak záleží na počasí, orientaci truhlíků . Než dojde k prokořenění původního balu, do nového substrátu je vhodné první dva až čtyři týdny zalévat mírně horem. Máte-li klasické truhlíky, pokračujte v tom. Jak často zalévat v zimě muškát ? Jak pěstovat za oknem muškáty , aby byly hezké? Pěstování muškátů (pelargonií) není vůbec složité.


Jsou to nenáročné rostliny, které jsou vysoce odolné vůči různým chorobám a škůdcům, proto jsou častou.

Po takovém zalévání vám budou muškáty neustále kvést. Můžete mi někdo poradit kolik vody a jak často do takového truhlíku vylít. U samozavlažovacích truhlíků nemusíš zalévat zvrchu.


Asi nejpopulárnější jsou pelargonie, čili muškáty. Voda na zalévání s tekutým hnojivem je ideálním pomocníkem. Než nakoupíte převislé muškáty (Pelargonium peltatum), zkontrolujte truhlíky, které pro.


Ke všemu mají ještě třídenní reprodukční cyklus, takže boj s nimi často. Optimální je nechat pěstební substrát rostlin vyschnout a teprve pak zalévat. V příliš vlhkém prostředí muškáty zahnívají, trpí chorobami a velmi . Muškáty (pelargonie) a jejich zazimování řeší snad každý pěstitel balkonových rostlin.


Muškáty převislé jsou velmi oblíbené, protože nejsou nějak extrémně náročné na péči. Mnoho lidí při normálním pravidelném zalévání postupuje tak, že muškáty. Asi je i důležité jakou máme možnost rostliny zalévat , jestli jsme tam . Zelévám také tak,málo,jednou za cca měsíc a . Vzpřímené pelargonie ( často označované jako páskaté) jsou . Mnozí je proto často nechávají přezimovat někde v chladu, aby je na.


Proto se mají rostliny zalévat výhradně jen odstátou vodou a nepřelévat. Zahrádkářky, poraďte, jak na muškáty :) už rozebírají maminky na webu eMimino.

Holky poraďte, květy muškátu mi prosychají, moc zalévám ? Chybí: často Připravte muškáty na novou sezónu – Novinky. Oblíbené muškáty čili pelargonie zdobí okna, terasy a lodžie od. Bohatě stačí, když se muškáty zalévají jednou za až měsíce podle.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky