úterý 19. září 2017

Vertikulátor nebo vertikutátor

Vybíráte vertikutátor k provzdušnění trávníku? Strojové vertikutátory (ať už na benzin, nebo na elektřinu) s vyšším počtem otáček a větším záběrem vykonají . Postavte vertikutátor na rovnou plochu a nastavte si nože cca mm. Může jít o válec s noži, válec s drátky nebo válec kombinovaný.


Dá se totiž říci, že čím vyšší příkon motoru, tím větší travní plochu vertikutátor zvládne.

Kdo patří k těm prvním, dříve nebo později se rozhodne koupit vertikutátor. Na maličkou předzahrádku nebo malou zahradu si vystačíte s . Kromě pravidelného sečení, hnojení a dostatečné závlahy, je k vypěstění dokonalého trávníku potřeba také pravidelná vertikutace. Vertikutátor je stroj svým . Motorový vertikutátor buď trávník. Provzdušňovač - vertikutátor pracuje pomocí nožů ( nebo dle konstrukce stroje i provzdušňovacích drátků), které se zarývají do trávníku, odstraňují nepotřebné . Bez provzdušňovače a vertikutátoru to nepůjde.


Co vlastně takový vertikutátor umí a čím slouží našemu trávníku?

Nepotkala-li vaše zahrada vertikutátor dlouho nebo nikdy, klidně se připravte i na několik . Hloubku záběru zvolíme pomocí páčky nebo výměnnou kol, tak abychom nepoškodili kořínky. Správně nastavený vertikutátor by měl trávník mělce proříznout a . V takových případech položte na vertikutátor malý pytel s pískem nebo balík květinového substrátu . Mnohdy se VERTIKUTACE mylně nazývá VERTIKULACE , jde však pouze o chybnou. Lze si vybrat z elektrické nebo benzínové varianty. Výška válce je nastavena tak, aby noře prořezávaly svrchní vrstvičku půdy - mm silnou. Ikdyž už není přelom března a dubna, kdy je ideální čas pro jarní péči o váš trávník, pojďme se podívat . Princip a cíl vertikutace a provzdušnění trávníku.


A již nedochází k mělkému prořezání vegetační vrstvy nebo k zmlazení trávníku. Elektrický vertikutátor AL-KO Comfort 32. Ideální sada nářadí do dílny, na chatu, do karavanu nebo garáže.


A kdy vertikutace může škodit? Ale také v případě, že je trávník velmi mokrý a řídký, během vertikutace ho rozbahníte, . Pokud jste nedávno vyseli nebo doseli. Jen výkonný vertikutátor (provzdušňovač) efektivně odstraní mech, plsť, starou.

K tomu účelu se používá vertikutátor.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky