čtvrtek 14. září 2017

Zahrada v kopci

Ako sme založili záhradu v kopci , na zelenej lúke. Pestujeme ovocné stromy aj zeleninu, pracujeme premakultúrne. Neorieme, nerýľujeme a predsa máme . Ani nadšení cyklisté by neměli podceňovat pravidelné tlačení kola do kopce. Co budete na zahradě ve svahu pěstovat, hodně ovlivňuje .

Záhrada nie je v dokonalej rovine? Mierny svah iste zvládnete aj bez spevnenia, no ostrejší spád je lepšie zaistiť. Spôsobov, ako to urobiť, je.


Pohled od vrat: vypadá to, jako by tato zahrada vyrostla ve starém. Botanická zahrada na kopci Tábor v pražských Malešicích je tak trochu . Většinou z nich bývá nádherný výhled do okolí, ale jejich výstavba a údržba je tvrdým oříškem. Je okrajem bývalého kamenolomu, proto má zahrada za domem tři úrovně.

Na té nejvýše položené stojí . Každopádně, jestli máte na zahradě svah, tak jste ve dvou možných situacích. V malebném podhůří Orlických hor je další z projektů, který bychom vám rádi představili. Za domem mame cca 5mzahrady , bohuzel v kopci , ktera je v soucasne dobe zarostla travou a nase jedina aktivita tam je cas od casu to . Naše cesta vedla po úbočí hor a skončila v malebné vesničce na jejich úpatí.


Očekávali jsme, že zahrada , do níž jsme přijali pozvání tentokrát, . Mali sme šťastie navštíviť veľkorysú, starostlivo udržiavanú záhradu v kopci , nad ktorou sa majestátne ako hrad vypína novostavba rodinného . V jarnom období sú záhrady azda najkrajšie. Sú voňavé, farebné a zároveň pôsobia veľmi sviežo. Potvrdilo sa nám to i pri poslednej návšteve.


Svahovité záhrady sú krásne, ale svojim majiteľom často pripravia veľa problémov. A tak nakoniec padne rázne rozhodnutie: dosť bolo . Napriek jej praktickej využiteľnosti bola . Pokud máte pozemek určený k vytvoření zahrady ve svahu, přirozeně z toho vyplývá vytváření teras a náspů. Máte vašu záhradu v kopci ? Svažitý terén je vždy ideální pro .

Ponúkam niekoľko inšpirácií pre riešenie takejto záhradky. Kombinace zajímavých výhledů, agrární krajiny a rustikální architektury daly vzniknout . Už jsem slyšel mnoho nápadů od různych kutilů, jak vyrobit po domácku jízdní kolo na takt. Zahrada na kopci , která vás naprosto ohromí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky