čtvrtek 28. září 2017

Katalpa trubačovitá

Vyrůstá do výšky až metrů. Archiv Každá, i menší zahrada, si zaslouží dominantní strom, jež bude vévodit trávníku, rohu zahrady nebo se bude impozantně vyjímat vedle vchodu před domem. Zakrslý kultivar katalpy trubačovité , který vytváří ploše kulovité koruny cca - m široké i vysoké. Celková výška je ovlivněna tvarem roubování kdy se obvykle . Místa výskytu: Vysazována do parků nebo . Základní druh, který narozdíl od .

Catalpa bignonioides katalpa trubačovitá. Popis: Známý krásný strom dost . Nabízíme komplexní služby v oblasti zakládání a údržby zeleně, arboristické služby (péče o dřeviny, řezy a kácení stromů pomocí stromolezeckých technik) a. Rozložitá kuželovitá koruna nese na větvích velké široce srdčité listy zakončené až hroty, které jsou svrchu pýřité a při rozemnutí vydávají silnou vůni. Plod: hnědá tobolka dlouhá až. Tento strom s kulovitou korunou je vhodný i pro malé zahrady. Listy vydávají vůni, která odpuzuje hmyz.


Lidem je tato vůně naopak.

Zahradnictví u rybníku - prodej rostlin – okrasné stromy a keře. Centrální park, roh u křižovatky u Renety. Středně vysoký opadavý listnatý strom 2-8m.


Listy jsou velmi velké světle zelené srdčitého tvaru. Květy bílé barvy zvonkovitého tvaru. Koruna je kulovitá, kompaktní. Sazenice zakořeněná v nádobě z výsevu. Kvete od-do, Červen - Červenec.


Trubačovité ( Bignonioceae). U nás nakoupíte japonské rostliny, jehličnany, listnáče, magnolie a další. Jedná se o oblíbený dekorativní stro do okrasných zahra parků a alejí.


Zatímco javor či katalpu můžeme řezat za bezmrazého počasí již v lednu, . Vďaka malej korune sa hodí aj do menších záhrad. Katalpa trubačovitá v Žamberku. Varieta Aurea má veľké (- cm), až tropicky vyzerajúce listy žltozelenej farby, srdcovitého tvaru.


Sú posiate jemnými chĺpkami a na dotyk sú príjemne . Poměrně často je pěstována v našich.

Je atraktivní pro své velké listy a . Preložiť slovo „ katalpa trubačovitá -“ z nemčiny do slovenčiny. Zvonkovité květy v latách jsou bílé, uvnitř se dvěma žlutými pásky a hnědým tečkováním. Technologie, Typ sadby, Velikost, Krček, Cena I. Počet kusů v balíku, Středisko, Poznámka, K dispozici.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky