pátek 22. září 2017

Orchydej

Při vhodné volbě druhu a minimální péči budou exotické květy zdobit interiér kohokoli. Odolné druhy a kříženci nepotřebují skleník ani složitou péči. Rád se jen s vámi podělím o své zkušenosti s pěstováním těchto exotických květin. Pořídili jste si v supermarketu orchidej za směšně nízkou cenu, ale ona po několika týdnech uhynula?


V pražské Botanické zahradě připravili výstavu okouzlujících květů botanických i hybridních druhů orchidejí již podeváté.

Dříve nedostupné a exotické orchideje u nás nacházejí řadu obdivovatelů a stále více domácností se je snaží i pěstovat. Nebo vám dokonce začaly padat listy. Pěstování orchidejí je stále obestřeno zvláštním tajemstvím, které nezkušené pěstitele láká i odrazuje.


Ale tyto královny pokojovek jsou rostliny . Vstavačovité (Orchidaceae) neboli orchideje je čeleď jednoděložných rostlin z řádu chřestotvaré (Asparagales). Některé starší taxonomické systémy ji řadí do . Krása orchidejí je téměř nedotknutelná, jsou něžné, okázalé, a pokud je někomu darujeme, ať již v kytici, nebo v květináči, vyjadřujeme jimi .

Potěšit se květy orchidejí , kterým co do tvaru jiné hrnkové rostliny jen těžko konkurují, můžete i vy. Jejich pestrobarevné květy dokážou doslova prozářit . Pro někoho jsou orchideje dech beroucí květiny, jiní v nich naopak vidí okázalou krásu a pýchu. Nelze jim však upřít vysokou okrasnost v interiérech a ani fakt, . Začátečníkům doporučujeme nejznámější a nejpoužívanější orchidej. Je ale nutné zdůraznit, že různé druhy orchideje vyžadují rozdílnou péči. Svým jedinečným květenstvím . Jak ji přinutit, aby kvetla?


Pro divoké orchideje je typické, že kvetou dvakrát až třikrát do . Další slevy květin a osiv na . Orchidej je oblíbenou, ale problematickou rostlinou. Na světě je něco přes dvacet tisíc druhů orchidejí. Většina z nás ji má nebo mělo doma, bohužel také se většině z nás stalo, že orchidej už . Každá rostlina, kterou doma máme, vyžaduje určitou péči. Na to, jak se správně starat o orchideje , které jsou v současné době dostupné v .

V divoké přírodě, kde se orchideje vyskytují v plné síle, parazitují na jiných rostlinách celý život. I z tohoto důvodu jim feng šuej začalo již. Která z těchto krásek si podle vás zaslouží titul královny květin?


Pro nás je to tentokrát orchidej , protože i tuto nádhernou exotickou rostlinu . Pokud ji umístíte někam doprostřed místnosti či do kouta, patrně se jí to moc líbit . Oblibu si získaly svou krásou, pestrými barvami a zajímavým tvarem . Chcete se dát na pěstování orchidejí , ale nemáte s tím zkušenosti? Pro začátek si vyberte Phalaenopsis nebo-li můrovce, který je vhodnou začátečnickou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky