pondělí 20. dubna 2015

Karafiát květina

Nejvíce vžitý název v České republice je pro ni karafiát , nebo . Krásné barvy i květy karafiátů za ceny, které potěší. V květomluvě jsou karafiát květina. Dianthus caryophyllus, okrasná rostlina.


Metridium senile, mořský živočich řádu.

Do střední Evropy se dostaly někdy na přelomu 11. Z přízemní růžice stříbřitě modrozelených úzkých listů vyrůstají stonky s výraznými kolénky, na jehož konci je květ, kterému říkáme karafiát. V dávných dobách byl karafiát darován lidem bohy. Byl také považován za symbol Ježíše Krista.


Existuje na mnoho druhů hvozdníků. Když se řekne karafiát , každý si vybaví známé řezané květiny. Kytice z jednoho druhu květin nebyly do poloviny devatenáctého století běžnou.


Pokud chcete darovat nebo obdržíte karafiát , je zde rozhodující barva.

Pohleďte na chvíli na karafiát novýma očima – a zjistíte, že je to květina mnoha tváří. Pokud vám to stále nejde, sedm následujících argumentů . Pampelišky a chudobky jsou notoricky známé, ale co třeba husí (kozí) noha? Klatovy, město karafiátů - Klatovy jsou od 19. Klatovský karafiát je okouzlující květina , ale pro komerční účely není vhodná. Pro zahradníky byl karafiát vděčnou květinou.


Velmi dobře se pěstoval a ve sklenících jich tak v Československu kvetly statisíce. Fotografie je pouze ilustrační, barevné odstíny se mohou lišit podle aktuální dostupnosti květin. Složení: růžové gerbery, růžové růže, růžové karafiáty , . Původ karafiátu čínského je na současném území Japonska a Číny.


K Mezinárodnímu dni žen by měla každá žena dostat dárek, a tím nejvhodnějším a taky nejčastějším je kytka. Dávat ženám květiny by se mělo . Najít v Česku velkopěstitele řezaných květin – a karafiátů zvlášť – je jako hledat vodu na poušti. Ve Svazu květinářů a floristů nevědí ani o . Pro karafiát jsou typické roztřepené či ozubené okvětní plátky, krásná vůně.


Růže - nejoblíbenější květina všech zamilovaných. Na MDŽ mážaš dát, své ženě karafiát.

Vybral jsi obrázek KARAFIAT a teď už jen stačí kliknout na . Karafiát umělá květina , mix barev.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky