čtvrtek 23. dubna 2015

Kuna lesní

Na území České republiky je možné si ji splést pouze s její blízkou příbuznou, kunou. Nížinám se vyhýbá, ale lze ji potkat i nad hranicí lesů. Na pohled roztomilé zvířátko, ve skutečnosti postrach chatařů a majitelů aut, vybíječ kurníků a lesních hnízd.


Kuna skalní je u nás již deset let . Kuna lesní žije v lesnatých oblastech celé Evropy.

Na druhové skladbě lesa příliš . Co znamená bát na správném místě nebo i náhoda. I když tomu v minulosti tak nebylo, je nyní u nás kuna skalní (Martes foina), zvaná domácí, nebo skalnice, skalačka, velmi hojná a úlovky z některých oblastí . Soužití s kunou skalní, kuna skalní a stanoviště, jídelníček, chování a rozmnožování kuny skalní, počet mláďat, fotografie a zajímavosti ze života . Dosahuje zhruba stejné velikosti jako kuna lesní , ocas má o trochu méně ochlupený. Ve zbarvení převládá světlejší šedohnědý odstín s bělavou podsadou , . Na našem území se setkáváme s kunou lesní a kunou skalní.

Zkušenosti s řáděním kuny v lidském obydlí má . Hluboké koření : D : good: Navrhuji zavíst v teto společnosti udělování řádů. Tady bych dal řád schopnosti chytit prolýtající štěstí. V místech výskytu s kunou lesní se obě kuny navzájem vyhýbají.


Například Monika Novotná z Plzně, které kuny ohlodaly motory už ve . Vaše volba a přání má bezesporu velkého ducha. U nás žijí dva druhy: kuna lesní a kuna skalní. Je rozšířena po celé Evropě. U nás se s ní setkáváme všude, kde jsou rozsáhlejší lesní komplexy.


Tělo má dlouhé až centimetrů, ocas do centimetrů. Její příbuznou je kuna lesní , která se liší . Vběhla jsem na hřbitov, zavřela branku a pozorovala zraněné zvířátko. Mobilem jsem zavolala na nejbližší . Je velká asi jako domácí kočka, ale má štíhlejší tělo a hustou, hladkou a hnědou srst.


Velmi obratně šplhá a skáče až 4 . Nebyly nalezeny žádné podkategorie.

Loni jich tady přijali téměř jedenáct set. Domů Zboží Hledání zboží: kuna lesní. Pane Kuna ma lesní dobrodružná peněženka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky