středa 27. května 2015

Jak často zalévat kaktus

Jak často zalévat kaktusy ? Rady (nejen) pro začátečníky. Pěstování kaktusů má velkou výhodu. Můžete v klidu odjet na dovolenou . Ve vegetačním období kaktus zaléváme jednou týdně.

Umístíme do teplého prostředí s nepřímým slunečním zářením a často rosíme. Kaktusy zaléváme nejlépe navečer, a to raději jednou důkladně než často a mírně. Substrát provlhčíme, necháme odtéct vodu, kterou vylijeme . U kaktusů platí staré pravidlo, kterého je potřeba se držet, zalévat pouze, když jim zajistíme tři základní věci a to: světlo, vzduch a teplo. Příliš zalévaným kaktusům často odehnijí kořeny a následně zahyne celá.


Květen, červen: Zaléváme , větráme, kaktusy přestěhujeme ven. Kaktusy všeobecně během vegetačního období jen málo a nevadí, ikdyž krátce vyschnou. Jak správně pěstovat kaktusy ?

Archiv Podobné Zálivka po přesazení: přesazené kaktusy s kořeny nechat několik dní bez zálivky a pak opatrně zalévat. Zaléváme ve vegetačním období jednou za týden a důkladně, určitě ne . Nikdy nezalévejte kaktusy v průběhu horkých letních dní. Jsou totiž vystaveny přímému slunečnímu . Při pěstování kaktusů je třeba respektovat podmínky, ve kterých tyto rostliny rostou v přírodě.


Velmi často se setkáme se sviluškami (červenými červci). První jarní měsíce kaktusy chráníme před přímým sluncem a zaléváme jen. Roubováním necháme přirůst roub roubovaného kaktusu na vhodnou podnož.


Mladé semenáčky se roubují často také na Pereskiopsis. V září snižujeme množství vody v zálivce, koncem září přestaneme zalévat. Drobné kaktusy vytváří často odnože a dobře kvetou. Ponechat ve stínu a poskytnout časté rosení. Opatrnost v rámci zalévání vyžaduje kaktus v letních měsících, kdy přestává růst a nemusí . O kaktusech se říká, že rostou v poušti, nemusí se zalévat a kvetou.


Při správném pěstování dospělí jedinci kvetou každý rok, často více květy . Správně se kaktusy přes zimu nesmí zalévat a tak jsou často jejich „těla“ seschlá a jakoby svraštělá, což se netýká listových kaktusů , . Zaléváme od března do listopadu a raději spodem, to je, vodu nalijeme do misky.

Na jaře se kaktus probouzí světlem a teplem a první ostny a poupata často. V této době potřebuje vánoční kaktus střední zálivku. Zhruba od poloviny srpna zalévání omezíme až do doby, kdy je viditelné . Také se s kaktusy pihňáte, nihňáte, jim podstrojujete a vymý? Od určitej doby polievam kaktusy iba za zamračeného a často aj daždivého .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky