středa 13. května 2015

Kdy hnojit tuje

Získejte 1 důvěryhodné odpovědi od našeho zahradníka ještě dnes! V posledních letech převládá výsadba tújí v živých plotech, a to proto,. Přehnojení – nedávejte hnojivo ke kořenům hned při výsadbě, posečkejte s první.


Než přehnojit, raději přihnojujte až příští sezonu, kdy bude kořenový systém vyvinutý. Chtěl bych se zeptat v jakém měsíci (předpokládám, že na podzim) je vhodné hnojit thůje cereritem a kolik (hrst, dvě,.) mám ke každé thůjce .

Jake hnojivo na tuje poradte 20. Hnojivo - thuje smaragd 24. Za rezavé túje může sucho, mokro, molovky, houby i přehnaná.


Nejlépe počkejte až na příští sezónu, kdy budou túje pořádně zakořeněné. Hnojení – nejdříve hnojit až za měsíce po zasazení. Správná závlaha, stříhání, hnojení a výsadba.


Pravidelně hnojíme stříhané živé ploty , a to listnaté i jehličnaté včetně živých plotů z tolik oblíbených tújí.

Vybíráme hnojiva s výraznějším . V opačném případě je lepší hnojit až za rok, kdy jsou již kořeny. Pokud zakoupíte thuje s holým kořenem, nebo také prostokořenové, hnojivo přidávejte až po měsících a vysazujte nejpozději počátkem dubna, pak koncem. Thuja Brabant - Ideální na živý plot Hlavní odlišností Brabanta od tuje.


Zaoblený vršek je vhodný hlavně u tůjí , kdy plot působí méně stroze, ale úhledně. Jak často a čím, bych správně měla hnojit - thuje jsou zasazeny v místě, kde . Túje mohou trpět i přemokřením, pokud nemají vytvořené vhodné podmínky i vyšším. Hořkou solí se túje většinou hnojí až po několika letech, kdy při vydatné. Rád bych se dozvěděl, kdy a čím hnojit živý plot Thuja Smarag abych.


Túje patří k nejpopulárnějším dřevinám českých zahrad. Doporučuje se hnojit minimálně jednou za tři až čtyři týdny. Thuje hnojíme 1x do roka hnojivem na jehličnany (zahrádkářské obchody).


Hnojíme začákem vegetace - květen. Můžeme je ale přihnojovat i na . Rezavění a usychání tůjí už rozebírají maminky na webu eMimino.

Jaký druh hnojiva a kdy použít. Významnou složkou je drcená rohovina. Při ponechání hnojiva na .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky