pondělí 11. května 2015

Charakteristika veltlínské zelené

Základní charakteristika jakostního vína. Tradiční oblasti: Rakousko, Slovensko, Maďarsko, Balkán. V slovenských vinohradníckych oblastiach poskytuje . Ponecháme-li na letorostu pouze jeden hrozen, . Běžné víno ke každodenním příležitostem.

Najdete zde i podrobné informace o všech . Odborníci doporučují veltlíny většinou ke konzumaci jako mladé víno, pro které je charakteristická svěžest, ovocné tóny a . Chuť je velmi minerální a . Ve víně najdeme oříšky, bylinky přecházející do . Přívlastek: výběr z cibéb. Vinařská obec: Valtice Vinařská trať: Pod Reistnou Chybí: charakteristika. Tato poloha je velice vhodná pro výrobu vysoce kvalitních vín této odrůdy a vznikají na ní pravidelně naše nejzajímavější veltlíny. I letos je to víno velmi .

Stredne plná chuť je svieža, korenisto-pikantná. Jaká je typická charakteristika odrůdy Veltínské zelené? Výborně se hodí k rybám a pro letní osvěžení.


Vůně jemná, typicky veltlínově kořenitá. Tam je také nejvíce pěstovaná – na třetině všech. Zeleno žlutá barva, pikantní vůně, plné lahodné polosuché víno s nižší kyselinkou. Hrozny byly vypěstovány v BIO produkci a pochází z obce . Víno na každodenní pití. Veltlínské je lehké, minerální a svěží.


Ve sklence můžeme obdivovat jiskrnou světle zelenkavou barvu. Po přivonění se objevují ovocné bukety připomínající citrusové plody. Noblesní kousek z nejvyšší řady vín.


Krásný, plný a extraktivní veltlín, který spojuje znojemské terroir a . Skvelé víno na popíjanie s priateľmi na letnej terase. Charakteristika : Barva tmavě granátová, hebká tříslovinka, vůně. Ty se objevují i ve svěží . Zářivě zlatožlutá barva, již ve vůni velmi komplexní a bohaté veltlínské s jemnými.

Celkový dojem v chuti podtrhuje kořenitost zelených veltlínů , opulentnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky