středa 20. května 2015

Péče o orchideje

Správná péče o domácí orchideje. Pořídili jste si v supermarketu orchidej za směšně nízkou cenu, ale ona po několika týdnech uhynula? Orchideje se nemusí bát pěstovat ani majitel panelového bytu.


Při vhodné volbě druhu a minimální péči budou exotické květy zdobit interiér kohokoli. Je až s podivem, jak krásky z pralesů dobře prospívají v našich bytech.

Pokud znáte základní nároky orchidejí , není péče o ně nikterak složitá. Každá rostlina, kterou doma máme, vyžaduje určitou péči. Na to, jak se správně starat o orchideje , které jsou v současné době dostupné v . Péče o ně totiž kupodivu není nijak složitá.


Na výstavě navíc funguje poradna, kde byste měli dostat odpověď na každý dotaz ohledně orchidejí. Při správné péči pokvetou zas a zas. Krása orchidejí je téměř nedotknutelná, jsou něžné, okázalé, a pokud je někomu darujeme, ať již v kytici, nebo v květináči, vyjadřujeme jimi .

Máte-li navíc orchidej v místnosti s teplotou pod stupňů, rosením listů. Společné mají jedno – za dobrou péči se odmění krásnými . Zalévání orchidejí a péče o ně. Příště uvidíte z Olomouce galerie - Karel Kratochvíl. Vypadají jako vznešené dámy, avšak až tak náročné na zacházení nejsou. Kdo přistoupí na jejich malá přání ohledně substrátu . Jak se tedy o orchideje starat?


Kříženci rodu Phalaenopsis jsou v dnešní době nejčastěji prodávanými . U orchidejí je známo, že nemají rády přesazování. Pokud tedy není nutnost orchidej přesadit, nedělejme to. Některé orchideje se přesazují po pěti i více letech. Pro přesazování phalaenopsisu neboli. Pestré květy exotických orchidejí zdobí parapety stále více domácností.


Nesprávná péče a mnoho začátečnických chyb bohužel způsobuje, . Jsou vznešené a kupodivu současné nové odrůdy nevyžadují složitou péči.

Současný prodávaný sortiment nepotřebuje žádné . Doporučená péče o řezané orchideje je o něco důslednější než je tomu u růží nebo jiných květin. Odmění se vám ale krásou a maximální životností: 4-týdnů .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky