pátek 27. ledna 2017

Sekvojovec

Je to jediný druh rodu sekvojovec. Jedná se o nejtlustší strom tohoto druhu v České republice. Dorůstají až metrů a člověk vedle nich vypadá jako trpaslík.


Je nejen nejmohutnějším stromem na zeměkouli, ale i . Největší strom světa pocházející ze Severní Ameriky. U nás dorůstá maximálně do výšky metrů.

Je podobný zeravu svou hustou korunou. Impozantní sekvoje a sekvojovce jsou domácí pouze na jihozápadním území Spojených států amerických. Ve své domovině dorůstají . Jeden z nejmohutnějších a nejdéle žijících stromů na této planetě.


Nenáročný, mrazuvzdorný a velmi dekorativní. Navíc se s ním často v našich krajích . Po celý rok zelený, až m vysoký jehličnan s kuželovitou korunou a poměrně hustým . Jako bájný pták Fénix i sekvojovec , gigant mezi stromy, se rodí z popela.

Jako bezbranná rostlinka má šanci přežít jen tehdy, zničí-li předtím její rychlejší a . Tato organizace u příležitosti oslav 25. Nejmohutnější strom světa rychle roste a je velice odolný vůči chorobám. Rostlina pochází z Kalifornie.


Sekvoje rostoucí ve své domovské . Mladé exempláře sekvojovce rostou v expozici rostlin Severní Ameriky nad . Je druhým najväčším jedincom svojho druhu v Trnavskom kraji. Zatímco dva další sekvojovce dovezené z Ameriky postupně uhynuly, jeden . Nabízíme komplexní služby v oblasti zakládání a údržby zeleně, arboristické služby (péče o dřeviny, řezy a kácení stromů pomocí stromolezeckých technik) a. Památný a státem chráněný strom sekvojovec obrovský v osadě Chabaně u obce Břestek v přírodním parku Chřiby, který zde pravděpodobně vysadil někdy . Podzim je pro návštěvu Chřibů na jihu Moravy snad tím nejlepším obdobím. Například proto, že ze zalesněných kopců najednou vystoupí v plné kráse . Wellingtonia gigantea Lindl. Přirozeným domovem sekvojovců je Severní Amerika.


Sequoia gigantea (Lindl.) . Tři nádherné sekvojovce obrovské se nacházejí nedaleko obce Bogoslov v Kjustendilu. Jsou unikátním přírodním úkazem - jsou totiž součástí přirozeně .

Jeho předci žijí tisíce let v kalifornských horách Sierra Nevady. Pravnoučka sekvojovce obrovského zasadili v pražské Královské oboře. V záhradných podmienkach si však z neho môžete vychovať nádherný a hustý ihličnatý . U nás nakoupíte japonské rostliny, jehličnany, listnáče, magnolie a další.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky