úterý 24. listopadu 2015

Verbena citrónová

U nás je pěstovaná jako pokojová rostlina nebo přenosná rostlina, která má výrazné citronové. Lippia triphylla (Lippia citriodora). Je zvláštní aromatickou citronovou vůní.


Jižní Ameriky, Uruguaye, Argentiny . Rostlina s ohromující citrónovou vůní intenzivnější než samotný citron. Je nám líto, ale toto zboží už nemáme v nabídce.

Nejznámější bylinkou s citronovou vůní je meduňka, ale jsou i rostlinky se silnějším aróma a chutí, které se vyrovnají citronu. Výhodou je, že nejsou tak kyselé . Vyzkoušejte jedinečné, léčivé schopnosti této zázračné bylinky zvané citronová verbena. Pokud ji hodláte pěstovat, nakupujte u nás semínka.


Vhodná pro pokojové pěstování, dobře snáší plné . Používá se v léčitelství i kosmetice. Všeobecný popis: hezký opadavý keř dorůstající až do výšky metrů s jemnými, světle . Verbenaceae – sporýšovité. Pochádza z Južnej Ameriky, Uruguaya, Argentíny a Chile.

Pěstování: Rostlina není mrazuvzdorná, proto ji. U nás je pestovaná ako izbová rastlina alebo prenosná rastlina, ktorá má výrazne citrónovú arómu. Citrónová verbena pochádza z Južnej Ameriky. Neznáme snad nikoho, komu by tato citronová verbena nevoněla. A není divu - její listy voní po citronech a to sice intenzivně, ale velmi . Vysoký keř s kopinatými, podlouhlými listy, většinou . Popis: Také Lipie citrónová.


Léčivka pocházející z Jižní . Pěstujeme ji jako přenosnou . Citrusová verbena má překrásnou vůni a skýtá léčivé účinky pro váš organismus. Pravdou je, že je její citronová vůně opravdu ohromující a . Citronová verbena — Hobby naší doby, Ing. Vlastimil Šindelář přinese zajímavou bylinu, které se říká citronová verbena.


Udělejte si přehled o cenách, přečtěte si recenze a hodnocení, . Hrubě sekaná verbena citronová z kontrolovaného biologického pěstování. Zazimování rostlin s sebou někdy nese nečekané zvraty. Není problém zažít zrychlenou pokojovou verzi podzimu a jara. V případě našeho příbytku je .

Zanechává ji svěží, pružnou a . Užívání: lžičku bylinné směsi přelít l vařící vody. Obsahuje organické esenciální oleje. Přikrýt a nechat 5-min. Pikantní a osvěžující máta peprná, aromatický černý čaj Darjeeling, jemný zelený čaj a sladce citronová verbena doplnili stávajících pět pyramidálních směsí .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky