pátek 1. září 2017

Pěstování hlívy ústřičné ve sklepě

Hlívu ústřičnou je možné pěstovat různými způsoby. Je to sklep , garáž, sklad nebo lodžie, ale je možné využít i balkón, na který nesvítí slunce. Nejčastěji se u nás pěstuje hlíva ústřičná , kterou koupíte běžně v. Využít můžeme různé sklepy , kočárkárny, prádelny, verandy, balkóny, haly, bývalé stáje či . Pěstujeme české žampiony a hlívu ústřičnou z nejkvalitnějších českých substrátů.


Protože pěstování žampionů a hlívy se nepatrně liší, vysvětlíme si postup přípravy samostatně.

Ve sklepě je stabilních 15°C, ale tma. Vše o pěstování hub pohromadě. Návody, tipy, užitečné tabulky, zkušenosti z praxe. Vhodné podmínky a stanoviště pro pěstování hlívy ústřičné.


Poté je substrát dobré uložit někde na dní do sklepa nebo nějaké chladnější . Návod na pěstování hlívy ústřičné z pěstebních bloků. Ideálním místem pro pěstování žampionů je dům či sklep , kde je nutné k správnému vývoji žampiónové . Hlíva ústřičná se dá zpracovat mnoha způsoby a vždy chutně. Houby lze ve sklepě pěstovat celoročně, od jara do podzimu je ale můžete .

Ideální je pěstování na čerstvých torzech listnatých stromů,. Tak já takhle před nějakými 4-mi roky zakoupil sadbu hlývy ústřičné a plicní a polničku topolovou. Strčila jsem ji za dveře do sklepa , toto je stav po deseti dnech. A z toho důvodu je potřeba pro pěstování hub vytvořit doma podobné prostředí. Jsou to sklep , garáž, sklad nebo lodžie, ale je možné využít i balkon, na který nesvítí . Ideálně se k tomu hodí sklepy , altány a garáže.


Bloky substrátu firmy PLANTO prorostlé . Poté budeme slámu muset vyhodit a založit novou sadbu. Sláma po pěstování hlívy ústřičné je velmi slušným hnojivem. V garáži nebo ve sklepě lze hlívu.


Stále oblíbené je pěstování hlívy na řezané ( pšeničné) slámě. Domácí žampiony nebo hlíva ústřičná ? Uložte je do sklepa nebo na jiné bezmrazé místo. Klobouky hlívy ústřičné připomínají tvarem i barvou větší ústřice. Pěstování hlívy v pytlích na slámě je velmi jednoduché a poradí si s ním i začátečník.


Menší množství špalků se dá připravit i ve sklepě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky