čtvrtek 14. července 2016

Dýně pěstování

Především díky velmi chutnému typu hokkaido dýně pěstuje stále více lidí. Ať už hokkaido, špagetová nebo máslová, péči vyžadují všechny . Dýně obecná či tykev obecná (cucurbita pepo) je zeleninou, která stejně jako okurky, melouny a cukety spadá do čeledi tykvovitých. Jde o jednoletou rostlinu . Ať již chcete pěstovat malé okrasné dýně , či oblíbené dýně jedlé – máslovou nebo Hokkaido, je právě nyní optimální čas zajistit si osivo, . Jak pěstovat dýně dýně , plodová, zelenina, pěstujeme, dýně , jak, upravit, dýni , dušičky, halloween, Dýně je podzimní zelenina mnoha tváří, .

Dýně Hokaido je stále oblíbenější, protože z ní lze připravovat výborná a zdravá jídla. Dýně Hokkaidó (nebo počeštěně Hokaido) mají, na rozdíl od běžných. V případě pěstování ze semínek můžeme dýně buď vysít rovnou na . Rady a tipy na pěstování dýní. Semena dovážíme ze Švýcarska.


Osvědčila se nám jejich kvalita. Rostliny můžete předpěstovat - vyhnete se většímu zaplevelení. Dále sem patří v poslední době velmi oblíbená dýně hokkaido, která . Dýni známe všichni jako ozdobu, která se používá na Hallloween.

Není však jen vhodnou ozdobou, ale je to zdravá, léčivá a téměř nekalorická . Jednou z nejmódnějších zelenin, které je vyhledávaná v obchodech i pěstovaná na zahradách, je dýně. Vyskytuje se v nejroztodivnějších druzích, z nichž je . Oblíbenou dýni Hokaido (nebo podle původního názvu také Hokkaido) si můžete vypěstovat i doma na zahradě. Všechny druhy tohoto rodu jsou bujně rostoucí , jednoleté rostliny.


Tykev pochází ze střední Ameriky. Tvoří až několik metrů dlouhé poléhavé výhony s . Dýně a cukety patří k nenáročným zahradním plodinám, pěstování lilků je náročnější na teplo. Pěstování dýní (patizonů, cuket) má své nesporné výhody Povíme vám které.


V článku najdete video, jak a jaké dýně pěstujeme my. Představujeme vám zajímavé odrůdy dýní , jaké pěstujeme na naší zahradě a povíme vám nejméně důvodů, proč. Semínka potřebují asi třícentimetrovou hloubku.


Daří se jí lépe v teplých . Tykve se u nás pěstují už hodně dlouho a postupně přibývají nové druhy. V posledních letech získává oblibu tykev Hokkaido, kterou není na rozdíl od ostatních . Předpěstovat dýni není vůbec složité, protože je velmi nenáročná. Zakoupená semena jakéhokoliv druhu dýně je dobré před .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky