čtvrtek 8. června 2017

Okurka polní

S oblibou nakládány do sladkokyselého nálevu . Její tmavě zelený plod je nazýván okurka. Mezi základní druhy okurky patří okurka polní a okurka salátová. PŘEDPĚSTOVÁNÍ SADBY, TERMÍNY VÝSADBY OKUREK.


Vhodná pro rané polní pěstování.

Dobře odolává hořknutí plodů. Značně odolná k většině významných chorob okurek včetně plísně okurkové. Podle podmínek se pak rozhodne, zda mu porostou hadovky ve skleníku, rychlené salátové okurky v pařeništi nebo polní salátovky na venkovním záhonu. Další slevy okurků a salátů na Kupi. Okurka polní za akční ceny.


Chtěl bych začít pěstovat salátové okurky. Podívat se na tuto reportáž, ve které probereme salátové okurky , vysvětlíme rozdíl v pěstování . Bohatou úrodu lahodných okurek přinese výběr vhodné odrůdy i metoda.

Tato odolná odrůda je vhodná i pro polní pěstování. Plody jsou tmavě zelené, . Nízké náklady – nepotřebujete skleník a odpadají vám i výdaje za nákup roubovaných okurek hadovek. Nenáročný výsev – polní okurky se . Polní salátovky vyséváme do výsevního substrátu 3–týdny před . Známe dva základní druhy okurek , dlouhé a štíhlé s hladkou slupkou (salátové) a kratší, silnější s bradavičnatou slupkou ( polní ). Pro rané pěstování ve sklenících a tunelech, později v půdě. Existuje několik variant, např.


Vyhovuje jim humózní, záhřevná půda. Nepartenokarpické salátovky jsou určené pro pěstování v polních podmínkách a ve . Zleva – okurka hadovka, polní salátová okurka a kvašák. V první řadě je třeba zvolit správná semínka nebo sazeničky, čili okurky polní. Téma: Vybrané zahradnické plodiny okurka.


Jejich pěstování potřebuje jen několik základních pravidel a spoustu vody. Z hlediska kupujícího můžeme kromě dělení okurek na nakladačky a salátovky. Orientujete se ale v pojmech hadovky a polní salátovky?

K vývoji plodu potřebuje okurka přenesení pylu ze samčího květu na květ samičí a . V tuto dobu vrcholí sklizeň okurek – nakládaček i salátovek a sběr i zpracování. Cena za kg, 6Kč, 8Kč . Má tmavě zelenou barvu, její kůra je hladká a lesklá. Dobrý den, máte zkušenosti s výsadbou okurky polní ? Tento rok jsem ji nasadila poprvé.


Hrozně brzy mi začala kvést, tak jsem ji vysadila ven, . Okurce říká dnešní bo- tanika Cucumis sativus subsp. Delicius je typicky salátová a raná odrůda okurky (Cucumis sativus), velmi plodná, chutná. Vysévat do řádků jednotlivě nebo do . Hybridní okurka pod označením Linda FMix, bujně roste.


Je chladuvzdorná a hodí se především pro polní pěstování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky