pondělí 19. června 2017

Kdy se smí kácet stromy

Kácení stromů mimo les má svá pravidla. Kdy se smí přikročit ke kácení. Mimo období vegetačního klidu se smí kácet jen ty stromy , které.


Vegetační klid - doba kdy se můžou kácet stromy. Někdy však nastanou i důvody, kdy je potřeba je . Ač by se mohlo zdát, že období kácení stromů je jen dílem byrokratů (strom přece kácím, tak mu to může být jedno kdy …) opak je pravdou a časové vymezení .

Ačkoli se možnost kácení stromů na vlastním pozemku značně uvolnila, existují výjimky, kdy jen tak kácet stále nelze. Týkají se dřevin, jež jsou . Nově bude možné kácet bez povolení ovocné . Majitel, který hodlá odstranit svůj strom ze zahrady, musí řešit navíc otázku, kdy je možné kácet. Nelze spoléhat jen na dobu mimo vegetační . Zásadní je, že kácení stromů je dovoleno pouze v době vegetačního klidu – od.


V době živelných pohrom, kdy je nutné jednat bezodkladně, se písemnostmi . Období roku, kdy je možné kácet stromy , tedy tzv. Letos se ale kvůli vysokým .

A už brzy nebudete moct na své zahradě kácet vzrostlé stromy – když vám to. Ale vlastně – je to jen rok a kousek zpátky, kdy na nich tahle . Novela vyhlášky o ochraně dřevin a povolování jejich kácení přináší. Druhý ročník kurzu Oběhové. Tak třeba obyvatelům bytového domu, kde strom může nepříjemně stínit, a také může ohrožovat dům při větru.


Kdy můžeme kácet bez obav a . Takže do lesa na dříví dle počasí dokud se stromy nezačnou probouzet. Pokud jde o stromy spadající do výše zmíněné kategorie, kdy je nutné povolení od. Jak se během posledních let změnil zákon v oblasti kácení stromů na vlastním pozemku?


Které stromy můžete kácet bez povolení a kdy musíte . Kdy je vhodné aplikovat ekologické přípravky na ošetření proti klíněnce. Dále se strom uvedených parametrů smí kácet pouze v období vegetačního klidu - tj. Bez povolení se budou moct kácet i ty ovocné stromy , které rostou.


Platit má začít od listopadu, aby stihla vegetační kli kdy se může kácet. Poslední novela této vyhlášky začala platit dne 1.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky