úterý 6. června 2017

Potrava kuny

Důležitou složku její potravy tvoří i . Kuna skalní je u nás již deset let přemnožená a její počty se stále. Makoně v tom, že do svého úkrytu tahají potravu pro mláďata. Kuna lesní, Martes martes, kuna lesní a způsob života, potrava , rozmnožování, váha, výška, ochrana, zajímavosti. Za potravu kunám slouží především ptáci do velikosti holuba, menší . Kuna lesní - Martes martes: Blízká příbuzná známého obyvatele chat a.

Původní potrava : potkani, myši, krysy ( její současné potravy ). Zcela nevybíravě žere kuna skalní všechna malá zvířata do velikosti kuřat a králíků. Myši tvoří hlavní složku její potravy , požírá však i krysy a . Nejčastěji přebývá kuna v nejrůznějších dutinách, může to ale . Kuna lesná a kuna skalná sú mäsožravce, ktoré žijú aj na území Slovenska. Na ponímaní domáceho obyvateľstva ide o škodcu, s ktorým sa naozaj ťažko bojuje.


Měli by se dobře seznámit s životem kuny skalní, s jejím rozšířením v honitbě a. Okrem lesného ovocia požiera myši a hraboše, veverice, ale i králiky a zajace, vtáčie vajcia, mláďatá a lesné vtáky do veľkosti . Složení potravy tchoře tmavého (Mustela putorius) a kuny skalní (Martes foina) bylo zkoumáno z obsahu žaludků tchořů a 1kun.

Potrava kuny lesnej je pestrá. Kuna je velmi půvabná a hbitá noční šelmička. Jedna z dvou u nás žijících druhů, kuna skalní, občas zavítá i na. Koroptve zmizely kvůli intenzivnímu zemědělství, v širých lánech nenajdou místo k znízdění ani potravu. Kuna se sice při hledání potravy občas u nás ukáže, ale na letní byt se k nám . Zato však odklízí z přírody ty, kteří jsou oslabeni nemocemi, zimou nebo krajními broky rány myslivce.


Na kunu se mi osvedcilo kupit past na kunu a vyrobce mi doporucil syrove slepici. Přesně tak,je to jeden z predátorů ,který hledá potravu. Pří_190_Rozmanitost přírody _ Kuna. Pří_187_Rozmanitost přírody _ Kuna. Skladba potravy se zřejmě řídí zřetelně podle místní nabídky.


Většinou však na jejím jídelničku veverky a malí ptáci. Kuny sú nočné živočíchy, ktoré sa vždy postarajú o váš rušivý spánok. Táto potrava je i živočíšneho charakteru (napr. hlodavce, vtáctvo), ktoré ako zdochliny. Lokality byly vybrány tak, aby sledovaly urbanizační . Rady a tipy jak co nejúčinněji bojovat proti kunám, které tropí škody na zahradě či v kůlně.


Jak zabránit kunám, aby neplenily kurníky, neničily zateplení domů? Svoju korisť zvyčajne usmrcuje zahryznutím do zátylku, menšej koristi zahryzne priamo do hlavy.

Kuna se živí především hlodavci a dalšími drobnými savci, na podzim tvoří většinu jídelníčku ovoce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky