pátek 13. března 2015

Aronie likér

Lze je sušit, kandovat, zavařovat nebo zpracovat na šťávu, víno či likér. Bobulky aronie v sítku omyjeme pod tekoucí vodou. Do lahve dáme vždy vrstvu aronie , prosypeme cukrem až do vypotřebování. Jak na lahodný likér pro dospělé z vynikajících plodů aronie (černého jeřábu)?


Pro nejlepší výsledek doporučujeme černý jeřáb natrhat až po prvním podzimním.

Likér z aronie – postup přípravy. Do pětilitrové zavařovací sklenice dáme černé jeřabiny, které zalijeme vodkou a necháme dní na chladném . Tady jsou recepty z arónie – sirup z arónie , džem z arónie , domácí likéry z arónie , víno z arónie nebo kompoty z arónie. Kořeněný likér z aronie neboli černého jeřábu. Potřebujete:l jeřabin bez stopek,l vodky ,3 . Marmeláda a džem z aronie.


Recept na ovocný perník z aronie.

Jemný domácí likér z aronie , nebo snad raději griotku? Chtěla jsem to udělat už na začátku roku, ale pořád bylo práce dost a teď, když se blíží jaro a práce bude ještě daleko víc, . Aronie je označována jako super potravina – obsahuje cukr . Arónie je keř dorůstající výšky 2-metrů a pochází původem z východní části Severní Ameriky z oblasti dnešní americko-kanadské hranice. Domácí likér z černých jeřabin, cukru, rumu, mleté kávy, citrónu a koření. Co všechno se dá z velmi zdravých plodů arónie , známé také pod. Do 4lt láhve vložit 1lt otrhaných a omytých plodů arónie , zalít 1lt brandy a nechat dní v chladu.


Každý den směs lehce promíchat. Toto je recept na likér z Aronie (černá jeřabina). Je opravdu výborný a zdravý. Mohli by jste se podělit o recept? Josta, neboli aronie je většinou málo využívaná.


Většinou na likéry používám třešně, nebo višně. Vyzkoušela jsem jednou a už budu zkoušet . V otázce jste měla oběma varianty, v dodatku jen arónii. Dělám z arónie džem, likér jsou zkoušela loni poprvé .

Z arónie se připravují marmelády, džemy, sirupy, šťávy, kompoty, likéry , víno. Jsou poněkud trpké, ale přidáním cukru. Plody lze sušit nebo použít do moučníků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky