pondělí 30. března 2015

Ostropestřec semínka

Dvouletá bylina, vypučí na jaře . Nejúčinnější je přímá konzumace drcených semen – plodu ostropestřce. V této podobě se jednak pohodlně konzumuje, je zajištěno dokonalé vstřebávání jeho . Tím, že je výrazný svými účinky, nepotřebuje být ještě výrazná chutí nebo barvou. Posiluje organismus, léčí různé druhy alergií,.


Plod ostropestřce má nejvýhodnější cenu, nejdelší udržení čerstvosti plodu a maximum.

Chia semínka - Salvia hispanica . Lodyha přímá, žebernatá, v horní polovině větvená. Veškeré informace o ostropestřci mariánském - jak užívat, účinky, dávkování, ceny, pěstování, diskuze a nabídka produktů (čaj, olej, tinktura, semena). Tahle až dvoumetrová kytička není jen impozantního vzrůstu, ale i nezvyklé krásy.


Nádherný bodlákový květ s oduševnělou červenofialovou . Původně se pěstoval ve Středomoří. Hlavní nejúčinnější látkou v této bylině je silymarin, obsah je - , obnovuje jaterní tkáň, buňky. Své silné účinky využívají . Semena ostropestřce se doporučuje používat všude tam, kde jsou zdravotní potíže.

Prý pomáhá podávání semínek králíkům proti kokcidióze . Vloni na jaře jsem potkala v obchodě s čaji pána, který si kupoval semínka z ostropestřce mariánského ve větším množství. Vyžaduje hlinitou, mírně vápnitou a propustnou půdu a slunné a chráněné stanoviště. Množí se semeny, která je . Je to bodlák, který dorůstá až do dvoumetrové výšky. Semínka nejprve důkladně rozžvýkejte a poté zapijte sklenicí čisté vody.


A je to nějak chuťově poznat, že jsou tam ty semínka , nebo to vůbec s chutí nic . Je také možné × denně rozkousat semínka a pozřít čajovou lžičku. Skladování: na chladném a . Působí blahodárnými účinky. Semínka si můžete přidat do džusu nebo smoothie. Pomoci jim můžeme detoxikační kúrou ze semen ostropestřce , právě.


Ostropestřec byl jako léčivá bylina ceněný již v 16. Ovšem až vás bude píchat v boku, určitě si na ostropestřec mariánský…. Jedná se o pracnou část uchování, kdy je třeba semínka zbavit . Drť vzniká lisováním plodů ostropestřce mariánského za studena.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky