pondělí 25. ledna 2016

Miříkovité rostliny

Starší název - okoličnaté - vypovídá o tom, že rostliny z této čeledi mají květy uspořádány v okolících, častěji však složených okolících. Lodyha většinou dutá a rýhovaná. Listy střídavé, bez palistů, čepel . Rostliny čeledi Apiaceae - miříkovité (okoličnaté).


Archiv Květenství okolík nebo složený okolík.

Jednoleté až vytrvalé bylinu. Jejich listy jsou střídavé, čepel obvykle členěná nebo složená, řapík lodyžních . Jsou to jednoleté, dvouleté či vytrvalé byliny, zřídka keře. Vyskytují se zejména v mírném a subtropickém pásu.


Poznáme je na první pohled v době květu. Miříkovité rostliny tvoří čeleď, která má nápadně uspořádané květenství. Drobné květy jsou uspořádány v . Obecná charakteristika Jsou to byliny Jsou to byliny Často dvouleté Často dvouleté Prostoupené kanálky z vonnými látkami (silicemi).

Na základě obrázku vymyslet ve skupině společné. Mrkvovité – miříkovité – okoličnaté – tyto názvy označují rostliny z jedné čeledi, ze kterých jde studentům botaniky hlava kolem… jsou si totiž . Kromě zástupců uvedených v pracovním listě lze zvolit i jiné alternativní zástupce, některé z nich uvádím:. Anotace: Výklad základních znaků dvouděložných rostlin , rostliny z čeledí lilkovité, miříkovité , bobovité. Očekávaný výstup: Žák zná znaky dvouděložných rostlin , . Fytofarmakologie Plody a silice jsou používány jako karminativum, aromatikum.


Pěstované rostliny se nevyužívají jako kořenová zelenina a koření. CHARAKTERISTICKÉ ZNAKY MIŘÍKOVITÝCH. Obsahují, vonné látky - silice. Kořeny, silné, vytrvalé nebo bulvy. Podzemní kořeny nebo bulvy jsou vytrvalé.


Dvouděložné jedno-dvou-víceleté rostliny. Květy (dříve mrkvovité) Říše: rostliny. Podříše: cévnaté rostliny. Oddělení: krytosemenné rostliny. U na a vidět jsou řebříčku krátkých rozdíly: těsně kvítky u květních Stopky sebe.


Plod představuje dvounažka.

Proč je bolševník velkolepý nebezpečný?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky