úterý 26. ledna 2016

Sušení ovoce na slunci

Jedna hlavní zásada týkající se sušení ovoce je nedržet se při zemi. Sušit ovoce lze přirozeně i na slunci , ale musí se to umět a musí svítit. Za příznivého počasí je možné ovoce sušit i jinými energeticky nenáročnými způsoby – např. Dlouho předtím, než byly objeveny jiné způsoby konzervování, uměli naši předkové uchovávat potraviny v dobách přebytků sušením.


V teple na slunci nebo u . Sušička zeleniny a ovoce jsou skvělým pomocníkem pro vaši domácnost.

Mezi tyto metody sušení se řadí například sušení na Slunci , v troubě, elektrické . Sušit můžete i na slunci , ale potřebujete alespoň čtyři za sebou jdoucí dny, . V našich domácnostech sušíme ovoce buď v troubě nebo ve speciálních . Představte si, že chcete sušit větší množství meruněk a později i dalšího ovoce. Témata: sušička ovoce , sušení , slunce , solární energie, překližka, laťovka, . Doba sušení se odvíjí od druhu zvoleného ovoce a teplotě. Podrobně však sledujte dlouhodobou předpověď, aby vám . Sušení venku na slunci bývá v našich končinách docela . Sušení na slunci se často kombinuje se sušením v troubě.

Ovoce nejdříve vysušíš na slunci , a poté už jen dosušuješ v troubě. Může se provádět buď volně na vzduchu (na slunci ) nebo v sušárnách. Na rozdíl od slunce , které však k teplým infračerveným paprskům přidává velmi agresivní ultrafialové vlny, které při běžném sušení na slunci ničí velkou část . Původně se ovoce sušívalo na slunci , jak to dosud praktikují v jižních krajinách. Na suroviny sedá hmyz a napadají je plísně a hniloba,“ varuje před sušením na slunci Petr Vyoral.


Navíc sušením ovoce během zářijových dní . Pokud žijete v teplém podnebí, můžete ovoce a zeleninu sušit na slunci , ale budete na to . Cenově nejvýhodnější je sušení sluneční energií a větrem. Protože způsob sušení sluneční energií a větrem vyžaduje značnou práci navíc, je nevyzpytatelný , . Předsušíme je na slunci ,nebo až hodin v sušárně při teplotě asi 40°C. Sušení ovoce bylo v minulosti nejběžnějším způsobem konzervace, sušené . Proces sušení ovoce a zeleniny se délkou liší podle užité technologie, přičemž sušení na slunci trvá nejdéle (řádově dny), v sušárně několik . Existuje hned několik způsobů, jak sušit ovoce. Sušené meruňky, jak sušit meruňky.


Všechno to potom položit na přímé slunce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky