pátek 12. prosince 2014

Jak udelat skalku na zahrade

Zahrada ve svahu si přímo říká o vybudování skalky , ale její založení není práce. Nevíte, co s prázdným rohem zahrady ? Využijte ho pro založení skalky. Pokud si nejste jistí, jakou zeminu máte, stačí udělat test.


Podzim je ideální dobou pro založení skalky - v zimě se kameny usadí a na jaře můžete sázet.

Krásná skalka však vyžaduje trpělivost a . Důležité je, která z částí zahrady sousedí se skalkou ( nevhodné jsou záhony se zeleninou a dokonce i záhony s letničkami můžou působit špatně). Iluzi horské přírody v malém si můžete vytvořit i na své zahradě díky skalce. Poradíme vám, na co byste neměli zapomenout, než se pustíte do . Stojíte-li před rozhodnutím, zda si na své okrasné zahradě založit skalku , mělo by vašemu konečnému verdiktu předcházet několik základních . Skalku lze vybudovat na strmém svahu, a pokud zahrada svažitá není, můžeme kopcovitý útvar vytvořit uměle navezením zeminy.


Máte na zahradě přirozený svah, ke kterému by se hodila skalka ? Nebo ji chcete vybudovat na umělém svahu?

I když to není práce na jeden víken výsledek . Jestliže jste úplní začátečníci, možná vám cesta k vlastní skalce připadá. Chcete si Vaši zahradu zkrášlit skalkou ? Klíčová slova: - Květiny do skalky Návrh skalky Okrasná skalka. Se skalkou si pořizujete na zahradu miniaturu hor. I malá skalka může udělat hodně parády. Chtěli byste na zahradě skalku , ale nevíte jak na to?


Ideálnym terénom na skalku je, samozrejme, svahovitá prírodná záhrada. V rovnej záhrade je vhodnejšie vytvoriť napríklad skálie alebo . Její velikost závisí na požadavcích majitele a rozloze zahrady. Malá skalka působí vždy těžkopádněji než velká, která přirozeněji zapadne do . Skalky se v zahradách začaly objevovat na konci 19. Je-li podklad naprosto nepropustný, vyplatí se udělat i drenážní svody.


Než začnete vůbec něco dělat , musíte pečlivě zvážit velikost a umístění, ale také časové možnosti. Skalka totiž vyžaduje dost pozornosti! Vím, že by bylo nejlepší udělat si skalku sami, ale nejsou na to bohužel fyzické možnosti.

Příště: Naši skalničkáři a jejich skalky ).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky