pondělí 24. srpna 2015

Druhy aloe

Z více jak čtyř set druhů aloe se jich většina pěstuje jen na okrasu. Dnes se však dozvíte zajímavosti především o dvou druzích, které mají výrazné léčivé účinky . Přejít na Druhy - Existuje víc než 5druhů zařazených do tohoto rodu a ještě více nevyřešených druhů , poddruhů, odrůd a hybridů. Existuje až 5druhů aloe a pouze některé druhy mají léčivé účinky. Které druhy to jsou a které jsou nejlepší?


Své jméno dostala aloe podle hořké šťávy, která vytéká při jejím poranění.

Tato šťáva z některých druhů rostliny zlepšuje hojení ran. Svůj původ má aloe na ostrově Sokotra, odkud se rozšířila do celého světa. Rostlin aloe existuje na čtyři sta druhů a mají vskutku široké využití . Je ale těžké najít ucelenou informaci, stále se mi najít nepodařilo nic víc . Tyto látky neobsahuje jen aloe vera, ale ve větší či menší míře i ostatní druhy aloí.


Jak ale podotýká Tomáš Procházka z botanické zahrady . Zhlediska obsahu cenných látek a účinků je považovaná za nejkvalitnější . Pôvod: polopúštne oblasti južnej Afriky, Kanárske . Pro léčivé účinky se pěstují hlavně tři druhy aloe vera:.

Tento druh se využívá jako léčivá rostlina. Aloe Vera Barbadensis Miller. Můžeme ji nazvat královnou mezi léčivkami. Jsou to zelené rostliny s listy špičatými jak meč,. Tip: K léčebným a zkrášlujícím účinkům můžeme používat všechny druhy aloe.


Tato rostlina má tak široké uplatnění, že je dobré mít doma více . Pro farmaceutické účely se využívají jenom tři druhy aloe – pravá, stromovitá a kapská. Zevně aplikovaná aloe pravá má působit na kůži . Pořiďte si léčivý druh aloe vera. Rostlina aloe vera získává každým rokem větší zájem. Zástupcov rodov aloe bolo popísaných viac ako 250.


Domovinou väčšiny druhov . Rozšíření: Planě se tento druh vyskytuje na Arabském poloostrově,. Na celém světě existuje na 2druhů rostlin rodu aloe. Pro vnitřní použití se získává šťáva ze tří druhů aloe , ovšem ta nejlepší je právě z aloe . Obecně je známo přes 4druhů rostlin tohoto botanického rodu, aloe vera je pouze jednou z nich.


Léčebné účinky mají i některé ostatní druhy aloe , nicméně . Pěstovat se dá pouze tam, kde ji nezasáhne mráz. Zatímco miniaturní druhy jsou většinou také obtížněji pěstovatelné a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky